Alt er mulig! Bergen Fiber

mandag 4. februar 2019

Kobbernettet takker for seg

Kobbernettets endelikt har lenge vært varslet. Aftenposten (12.06.2018) er blant de som har skrevet om hvordan 15 000 kunder på gammel teknologi mister denne tilgangen i 2018 og 2019. Alternativet for de uten tilgang på fiber eller 4G er tidvis laber, og «Fri data» er fremdeles en frihet med fotlenke. 

Av Frode Ones



Samtidig kan du risikere at kobberlinjen din ikke blir reparert om noe skulle skje, om det skulle koste mer enn 3300 kroner. Kobbernettet kan heller ikke møte fremtidens behov og gigabitsamfunnet. Det ansvaret tar fiberutbyggeren.

«Jeg ville nødig vært abonnent i kobbernettet for tiden. Jeg ville løpt etter fiber så raskt beina kunne bære meg. Kobbernettet befinner seg nemlig i dødens posisjon. Hvis det lever til 2025 blir vi overrasket. Kanskje stenges det helt ned i 2023.» Arne Joramo, Telecom Revy.

Utfasing av kobbernettet og den endringen det står for, er en endring fiberutbyggerne har sett behovet av lenge. Sverige er et foregangsland i Europa, og opererer med et mål om at 98% av innbyggerne skal ha tilgang til gigabit-aksess innen 2025. Det er et slikt nett Bergen Fiber bygger som Altibox-partner. For å få et enda videre perspektiv på hvordan de beste i klassen tenker, sikter Sør-Korea på å kunne tilby store deler av sin befolkning 10 Gbps innen 2022. Dette høres voldsomt ut, men er med tanke på virtuell virkelighet og 5G. Det er en fremtid som også skal nå Norge.

I mellomtiden er Bergen Fiber blant de ledende på fiberutbygging, og mange har nå tilgang til Altibox-tjenester gjennom en gigabitlinje til veggen. Stadig flere i vårt nedslagområde har nå mulighet for fiber og høyhastighetsbredbånd. Samtidig er mange gjenstående områder krevende å bygge ut, og derfor avhengig av høy oppslutning. Får en ikke denne oppslutningen når en bygger ut kan en risikere at eneste alternativet en sitter igjen med er dyre datapakker. Der lokalbefolkning er engasjert, og der noen få går foran, viser det seg ofte at fiberutbyggingen blir mer realistisk og gjennomførbar. Lokal engasjement betyr noe.

Vi i Bergen Fiber ønsker at alle skal ha tilbud om et reelt høyhastighets bredbånd, noe som bare kan bety fiber. Om du ønsker internett på en teknologi som ikke er utdatert i morgen, sjekk mulighetene dine på bergenfiber.no.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar