Alt er mulig! Bergen Fiber

onsdag 20. februar 2019

Da fiberen kom sjøveien til Hjellvik

Beboerne på idylliske Hjellvik i Osterøy kommune hadde alt de kunne ønske seg. Flott utsikt, sjøen et steinkast unna og gode naboer. Det var likevel en ting som manglet, nemlig en god bredbåndsløsning. Med et samfunn som endrer seg og blir mer avhengig av nye teknologiske muligheter, innså beboerne på Hjellvik og Bergen Fiber at dagens løsning ikke var god nok. Derfor ble de enige om å forsyne beboerne med fiber. En kostnadsanalyse viste at det mest hensiktsmessige ville være å forsyne Hjellvik med fiber via en sjøkabel fra Bysheim.

Nautilus Survey med sitt dyktige mannskap.
Omfattende søknadsprosess
Prosjektet krevde et omfattende forarbeid, og en rekke søknader og godkjenninger fra blant annet Osterøy kommune, Kystverket, Havnevesen, dispensasjon fra Havne- og farvassloven, landskapsvernområder, fiskefelt og aquakultur-anlegg.

Selve arbeidet med å legge kabelen ble utført i samarbeid med Seløy Undervannservice (bildet). Sjøbunnen ble filmet og scannet meter for meter for å legge en sikker rute over fjorden ved hjelp av en ROV (fjernstyrt undervannsfarkost).

Fregattulykken førte til utsettelser
Prosjektet skulle opprinnelig starte i september 2018, men ble utsatt på grunn av uvær og at Seløy var i oljevernberedskap etter fregatten KNM Helge Ingstad havarerte ved Øygarden. Først i slutten av november var kabelen trygt forankret, og beboerne på Hjellvik og Raknes kunne gå inn i juletiden med et lynraskt bredbånd. Det ble en fin julegave😊

En trygg bredbåndsløsning
Det skjer sjelden uhell med sjøkabler, og det er en trygg og god løsning for kundene, sier prosjektleder Bente Opheim Liseth i Bergen Fiber. På det dypeste ligger sjøkabelen mellom Raknes og Bysheim på ca. 110 meters dyp.

Bergen Fiber har i dag tre sjøkabler, ved Turøy, Ramsøy og nå Hjellvik.








2 kommentarer:

  1. Veldig fornøyd ,med fiber på hytten på Hjellvik

    M.Reigstad

    SvarSlett
  2. Me er så glade for å endeleg å oppleva eit nettverk med soldid hastigheit, utført av hyggelige og dyktige håndverkarar her på Børtveit.
    Liv K. Nilsen

    SvarSlett